Od zapuštenog prostora do trgovine

U 45 dana od zapuštenog prostora do trgovine jednog od najpoznatijih hrvatskih modnih brendova


 Dobar primjer učinkovitog stavljanja u funkciju poslovnih prostora kojima upravlja Društvo je onaj u najužem centru grada Zagreba u Amruševoj 19. Poslovni prostor na toj adresi je veličine cca 350 m² i u samo nekoliko mjeseci od neuglednog prostora pretvorio se u ekskluzivnu trgovinu modnog dvojca ELFS.

 Prostor je tražio svog zakupca na natječaju Državnih nekretnina u prosincu 2017. godine. Najbolju ponudu dali su upravo vlasnici brenda ELFS te je isti prostor predan na korištenje u veljači. Ugovor o zakupu je sklopljen na pet godina.

 Prostor je duži period bio prazan i posljedice toga bile su vlaga, dotrajale instalacije i još puno drugih problema u infrastrukturi koje je trebalo riješiti da bi ovaj prostor u samom centru grada zabljesnuo današnjim sjajem.

 Novi „stanari“ Amruševe 19 bili su nestrpljivi i željeli su poslovni prostor osposobiti što prije.


 Za ovako ambicioznu i brzu intervenciju bilo je potrebno mnogo truda, volje i angažmana. Prema riječima zakupnika uslijedile su birokratske procedure, odnosno pribavljanje potrebnih suglasnosti, a velik broj izvođača radova gotovo dva mjeseca bio je svakodnevica na ovoj adresi.

 Trgovina je otvorena već polovinom travnja, a svečano otvorenje upriličeno je 23. svibnja ove godine. Pozivnica društvu Državne nekretnine na otvaranje bila je kruna dosadašnje suradnje.

 Pitali smo „polovicu“ modnog dvojca ELFS Aleksandra Šekuljicu kako ocjenjuje svoje dosadašnje poslovno iskustvo i suradnju s Državnim nekretninama:

 „Budući da smo u vrlo kratkom roku htjeli preseliti u prostor koji smo dobili na natječaju kao najbolji ponuditelji, intenzivna komunikacija sa zaposlenicima vašeg Društva je bila i više nego potrebna. Zahvaljujući profesionalnosti i odličnoj suradnji prostor smo priveli svrsi u rekordnom roku.“