Javni poziv za revitalizaciju poslovnih prostora

Javni poziv za revitalizaciju poslovnih prostora

Javni poziv za revitalizaciju poslovnih prostora


  • Ministarstvo poduzetništva i obrta u četvrtak je otvorilo Javni poziv 'Revitalizacija poslovnih prostora' iz programa Poduzetnički impuls 2015. kroz koji je poduzetnicima osigurano 5,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava za stavljanje u funkciju poslovnih prostora u vlasništvu države i jedinica lokalne samouprave za pokretanje poslovanja poduzetnika.
    Bespovratna sredstva namijenjena su mikro i malim poduzetnicima koji imaju sklopljeni Ugovor o dugoročnom najmu s državom ili jedinicom lokalne samouprave, s time da se na natječaj mogu javiti poduzetnici svih djelatnosti, osim onih koji se bave djelatnostima poljoprivrede, šumarstva, ribarstva, ugostiteljske djelatnosti, djelatnosti kockanja i klađenja te proizvodnje i prodaje kruha i peciva.
    Najniži iznos potpore koji pojedini korisnik prostora može dobiti iznosi 20.000 kuna, a najviši 50.000 kuna. Sredstva će se isplaćivati u dva dijela, 80 posto po zaključenju ugovora, a ostatak nakon odobrenja, ali ne prije 1. siječnja 2016. godine.
    Procjenjuje se da bi se ovom potporom u funkciju moglo staviti oko dvjesto prostora. Sredstva će se podijeliti u dva kruga u pedesetpostotnom omjeru, rok je prijave za prvi krug od 21. svibnja do 23. lipnja, a drugi krug planiran je za rujan/listopad 2015.
Javni poziv- Revitalizacija poslovnih prostora (www.minpo.hr)