Informacije za javnostDržavne nekretnine na godišnjoj PuRE-net konferenciji u Pragu
 • Državne nekretnine sudjelovale su u na Godišnjoj konferenciji PuRE-net koja je održana u rujnu u Pragu.
  Glavna tema ovogodišnje konferencije bila je Prijenos i tranzicija nekretnina u vlasništvu države. Na konferenciji je sudjelovalo 18 europskih zemalja, članica PuRE-net organizacije.  PuRE-net je europska organizacija koja okuplja agencije, ministarstva i druge organizacijske oblike iz 23 europske zemlje koji se bave upravljanjem državnim nekretninama. Glavna svrha organizacije je povezivanje europskih država te promoviranje i razvoj dobre prakse upravljanja državnim nekretninama u državama članicama. Organizacija potiče dijalog i razmatranje problematike unutar, ali i izvan organizacije, utvrđuje smjernice te potiče suradnju i izvan Europe.


  Za naše Društvo ovakve konferencije sjajna su prilika da se podijeli znanje i razmijeni iskustvo sa europskim kolegama, da se dobije uvid u praksu europskih zemalja, od kojih su nam neke i vrlo slične. Prilika je to za definiranje ideja, podjelu iskustva i uspostavu kontakata, kao i prilika da se nauči od onih koji su nešto već implementirali, i sada se već vide dobre, ali i loše posljedice nekog projekta.  Predavači na konferenciji bili su čelni ljudi iz struke, zaposlenici tijela europskih država koja upravljaju državnim nekretninama, ali i vrsni međunarodni stručnjaci na području nekretnina, primjerice direktorica kanadskog Nacionalnog foruma za nekretnine Toby Greenbaum, konzultanti iz Knight Frank-a Josef Karas i Ryan Wray te Bridget Workman, dugogodišnja konzultantica u području upravljanja nekretninama.


  Naše Društvo predstavilo se kratkom prezentacijom, na kojoj je upoznalo nazočne sa svojom organizacijskom strukturom, glavnim vrijednostima na kojima temelji svoj rad i aktivnosti, oblicima nekretnina kojima upravlja, glavnim zadacima i izazovima u budućnosti.


  S obzirom da je upravljanje nekretninama dinamična aktivnost na koju utječu brojni vanjski faktori, od kojih je tržište samo jedan, izuzetno je važno surađivati sa srodnim organizacijama, prenositi dobro iskustvo te u suradnji s drugima razvijati i implementirati nove ideje, i naravno, biti značajan dio europskog prostora i tržišta.


  Kako je bilo na konferenciji možete pogledati OVDJE.
Državne nekretnine sudjelovale u B2B utrci
 • Tim DRŽAVNIH NEKRETNINA d.o.o. i ove godine sudjelovao je na Magenta 1 B2B Run, poslovnoj utrci namijenjenoj zaposlenicima tvrtki na području Republike Hrvatske.  B2B Run je utrka duljine 5000 m koja se već 4. godinu uzastopno održava u Zagrebu i većim hrvatskim gradovima. Naših 14 zaposlenika trčalo je u četvrtak 13. rujna u 18 sati zajedno sa čak 6200 sudionika iz 380 tvrtki. Na taj način dali smo svoj doprinos ovom jedinstvenom i hvalevrijednom događaju na kojem se kroz sport i neformalno druženje jačaju korporativna kultura i zadovoljstvo zaposlenika. Još jedan benefit ove Utrke je poticanje i promoviranje zdravih životnih navika. Vidimo se na startu u još većem broju i iduće godine.